Vad finns att göra i Kristianstad?

Som Skånes fjärde största stad finns det ett rikt utbud av aktiviteter i den pittoreska pärlan Kristianstad. Det är inte utan anledning som staden brukar kallas för Lilla Paris. Här finns en parisisk atmosfär med vackra små gator, trädkantade boulevarder och ett stort utbud av hotell, mysiga restauranger, pubar och små caféer.

Vackra gatuhus och byggnader

Precis som i Paris finns det många vackra byggnader att beskåda i Kristianstad. Att ta en promenad i stadskärnan och se byggnader som Borgmästargården, Stora kronohuset vid Stora Torg och alla små vackra gatuhus är en njutning i sig. Man kan även passa på att övernatta i vackra Frimurarehuset från 1800-talet där det 3-stjärniga Stadshotellet är beläget.

Caféer, restauranger och pubar

På Stadshotellet finns den populära restaurangen Lilla P där du kan avnjuta gott vin, fint kött eller en alldeles fantastisk räkmacka. Denna restaurang rekommenderas, men även alla andra fina restauranger i staden. Hela Kristianstads centrum är så gott som fyllt av prisbelönta små caféer, restauranger och härliga pubar. Att gå ut och känna på stadspulsen är ett måste!

När du vill koppla av från stadslivet

Ett sätt att koppla av från stadslivet och dess puls en kort stund är att prova ett spel på svenska redbet medan du njuter av en fika i solen. En bit utanför staden finns även det berömda Vattenriket, dit du kan gå för avkoppling i härlig naturmiljö. När du befinner dig vid Vattenriket bör du även passa på att besöka Sveriges lägsta punkt som finns i området. Som en kontrast till den lägsta punkten, rekommenderas även promenader upp till Balsberget eller Fjälkinge backe om du vill njuta av fantastisk utsikt med vackra vyer över staden. När du befinner dig i Fjälkinge kan du även titta förbi Bäckaskog slott, där det också finns ett mysigt hotell för den som vill övernatta.